Hieronta

Hieronnalla voidaan vaikuttaa kipeytyneeseen alaselkään, yölliseen sormien puutumiseen ja moneen muuhun lihasperäiseen vaivaan. Monet ovat saaneet hieronnan kautta avun usein toistuviin päänsärkyihin. Hieronnalla ei pelkästään puututa jo olemassa oleviin jännitystiloihin lihaksissa, vaan myös ennaltaehkäistään niitä. Pitkittyneet ongelmat vaativat pitkäkestoisempaa hoitoa, joten säännöllinen lihashuolto säästää sekä kehoa, että kukkaroa. Koulutettu hieroja on ammattitutkinnon suorittanut terveydenhuollon nimikesuojattu ammattihenkilö:

Tiesitkö, että pelkkää hieroja nimikettä saa Suomessa käyttää kuka tahansa, myös ilman koulutusta tai tutkintoa oleva henkilö.

Hinnasto

Puolihieronta 50 min 45 €
Kokohieronta 90 min 65 €

Klassinen hieronta on erilaisista otteista (sivelyt, puristelut, täristelyt, hankaukset, taputukset ja ravistelu) muodostuva yksilöllinen kokonaisuus, jossa asiakkaan kunto ja elämäntilanne otetaan huomioon. Vaikka hierontaotteet kohdistuvat kudoksiin, vaikuttaa hieronta ihmiseen aina myös kokonaisvaltaisesti - kosketus, fyysinen konkreettinen hoitaminen ja hierojan läsnäolo vaikuttaa hoitotulokseen merkittävästi.

Klassinen hieronta sopii lähes kaikille sukupuolesta, iästä, ammatista, kunnosta riippumatta, mutta on kuitenkin tärkeä tiedostaa muutamia asioita milloin klassista hierontaa ei ole hyvä vastaanottaa.

Puolihieronta 50 minuuttia on oivallinen sinulle, jolla on ongelmia selässä ja hartiaseudulla. 50 minuutissa ehdin paneutua ongelmakohtiin mainosti. Ajallisesti hieronta sopii myös mainiosti jalkojen hierontaan sekä takaa että edestä.

Kokohieronta 90 minuuttia on tarkoitettu sinulle, joka haluat esimerkiksi selkä-hartia hieronnan lisäksi esimerkiksi jalkojen tai käsien hieronnan.

Urheiluhieronta sopii erinomaisesti nykyajan kiireiseen elämänrytmiin rentouttamaan ja palauttamaan elimistöä päivittäisistä rasituksista. Urheiluhieronta perustuu klassiseen hierontaan ja se sopii niin työssäkäyville, ikääntyneille kuin urheilijoillekin. Urheiluhieronta rytmitetään aktiiviliikkujan tai urheilijan tavoitteiden ja harjoitusohjelman mukaan. Se vaihtelee aina peruskäsittelystä ja palautuskäsittelystä ennen suoritusta tehtävään herkistyskäsittelyyn. Tavoitteena on lihaksen toiminnan tehostaminen, palautumisen ja suorituskyvyn parantaminen sekä samalla myös loukkaantumisriskin pienentäminen. Lisäksi urheiluhierontaa käytetään tehokkaasti lihasvammojen jälkihoitoon ja kuntoutukseen. Hieronta rentouttaa lihaksia ja parantaa niiden verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa. Urheiluhieronta myös lisää lihasten ja jänteiden joustavuutta. Hieronta lievittää kipua ja sillä on positiivisia vaikutuksia stressiin. Urheiluhieronta toimii myös erinomaisena lisänä osana urheilijan tai kuntoilijan lihashuoltoa.

Urheiluhieronta sopii kaikenikäisille! Urheiluhieronta sopii siis sekä urheilijoille, että ns. tavallisillekin ihmisille, iästä riippumatta. Klassiseen hierontaan verrattuna urheiluhieronta on tehokkaampaa. Siinä käytetään monipuolisempia otteita sekä hoidon voimakkuutta säädellään parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi. Urheilijoiden hoidossa huomioidaan myös hieronnan vaikuttavuuden tarve suhteessa urheilijan harjoitus- ja kilpailuohjelmiin. Ota yhteyttä ja löydetään juuri paras hierontamuoto sinun tarpeisiisi!

Hieronnan hyötyjä

+ rentouttaa lihaksia
+ parantaa verenkiertoa
+ vilkastuttaa aineenvaihduntaa
+ parantaa liikkuvuutta ja toimintakykyä
+ poistaa päänsärkyä
+ vähentää puutumisoireita

Tärkeää

Ennen hierontaa tutkitaan lihaksiston ongelma-aluetta. Jos olet tullut vain rentoutumaan, pelkkä esitietolomakkeen täyttö riittää. On myös syytä huomioida sellaiset elimistön tilat, joissa hieronta ei ole hyväksi. Luettelo kontra-indikaatioista löytyy sivun alaosasta. Hoidon aikana asiakkaan on hyvä kertoa, kokeeko hän hieronnan voimakkuuden ja rytmin sopivaksi. Kova hieronta ei aina ole tarpeen, mutta silittelylläkään ei ongelmia poisteta. Hieronnan jälkeen pintakudokset voivat tulla hieman kosketusaroiksi. Hieronta stimuloi nestekiertoa ja näin vilkastuneen aineenvaihdunnan vuoksi olisi hyvä juoda reilusti vettä hieronnan jälkeen.

Milloin hieronta ei sovi

On tilanteita, jolloin hierontaa on parempi välttää. Alla lista hieronnan vasta-aiheista eli kontraindikaatioista. Kaikki alla mainituista eivät välttämättä ole esteenä hieronnalle, mutta on huomioitava hierontatilanteessa. Mainitsethan mahdollisesta kontraindikaatiosta (tai jos olet epävarma hieronnan sopivuudesta) hierojalle jo aikaa varatessasi: